Troset Gård ligger vakkert til i Markabygda i Levanger kommune og et svært populært stopp langs St. Olavleden.


Landskapet åpner seg på turen ned fra fjellet når du kommer vandrende langs pilegrimsleden fra Munkeby til Markabygda. Her ligger gården Troset som er en av de eldste bosetninger i bygda, med et restaurert våningshus fra 1780. Gården Troset er fortsatt i full drift, og på sommeren vil du møte både geiter og kyr på beite. Troset har overnatting for pilegrimer i grillhytta og i mormorhuset. Her finnes også Troset-klinikken. Du kan få akupunktur og de arrangerer jevnlig kurs i mindfulness og qigong. Les mer: trosetklinikken.no

St. Olavsleden starter i Selånger utenfor Sundsvall og ender i Nidarosdomen i Trondheim. Den følger veien som kong Olav Haraldson reiste da han sommeren 1030 kom tilbake fra Novgorod i Russland for å kristne Norge og gjenerobre den norske tronen. Den 564 km lange pilegrimsleden går fra kyst til kyst – gjennom to land – i fotsporene til Olav den hellige".

St.Olavsleden går rett gjennom gårdstunet på Troset. Det er 100 km fra Troset til Nidaros. Noe som akkurat kvalifiserer til å få Olavsbrevet.